fullfartframat.se

rabarber en masse

2 kommentarer

På vår balkong växer det rabarber. Ja, alltså – det växer rabarber i en stor hörnkruka. Trots att vi missköter stackaren under vintern och allt som oftast glömmer att ge den skydd under den kalla säsongen så ger den oss gott om rabarber under sommaren. Vi har redan skördat en omgång som blev smulpaj. IMG_7536Låt inte stammen bli för tjock innan du skördar – den blir lätt träig och smaklös då.  Jag lät skivad rabarber ”puttra” i lite råsocker och smör (riktigt smör!) innan jag hällde över den i en pajform. På botten i pajformen låg det skivade äpplen. Rabarber/äppleblandningen fick sedan ett täcke av smuldeg. Smuldegen görs enkelt med smält smör, socker och mjöl.  Tror jag hade 75 gr smält smör, 1 dl socker och 1,5 dl mjöl till en mindre pajform – men testa dig fram! Pajen fick sedan stå i ugnen på 200 C till ”skalet” fått färg – cirka 20 minuter.

Ät med glass eller godaste vaniljfluffet!

2 thoughts on “rabarber en masse

  1. Oh, rabarber på balkongen! Hur stor kruka har ni? Vill så gärna ha rabarber trots att jag bor i stan nu🙂

  2. Tja, den är ganska stor men som en kvarts cirkel – perfekt för ett hörn! Kan det va en 30l kanske? Rabarber behöver en hel del utrymme och tror nog att vår kruka egentligen är för liten , men det funkar ju så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s