fullfartframat.se

hellasloppet 2012

Lämna en kommentar

Om jag ska säga något negativt om söndagens Hellaslopp så var det att speakern missade startskottet vilket gjorde att de flesta 5-kilometerslöparna blev rejält förvånade när pistolen väl sköts halvannan minut efter sagt starttid. För övrigt har jag inget annat negativt att säga. Bra organisation, trevliga funktionärer, lagom antal startande, skön bana och fantastiskt väder – det senare kanske inte berodde på tävlingsorganisationen i och för sig.

Nej, jag kom på en sak till. Sista kilometern sprangs på asfalt. Tråkigt.

Jag tog loppet som ett skönt träningspass och njöt mest av att vara ute i solen. Banan var så där ”lagom” kuperad vilket gjorde att man kunde hämta andan efter en backe innan nästa dök upp. Vi pratar inte om backar a la Lidingölopp, men runt tre kilometer fanns det en rejäl stigning. Upp med blicken, höj knäna, minska steglängden och pendla med armarna. Knep som tar dig uppför utan att förlora för mycket energi.

Det var just runt tre kilometer som jag började tappa känseln i höger ben och arm. Läskigt. Otäckt. Höger ben styrde inte riktigt som det skulle och eftersom underlaget var rätt ojämnt just då saktade jag in och gick en bit för att sedan småspringa resten av banan in i mål. När jag kom hem fanns känslan av sockerdricka i benet kvar ett tag för att till slut helt klinga av. Cirkulationsproblem kanske?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s