fullfartframat.se

sista-minuten-tipsen haglar

4 kommentarer

Det fullkomligen haglar tips och idéer nu så här de sista skälvande dagarna, timmarna innan lördagens långpass. Det snackas taktik, kläder, väder, vatten kontra sportdryck, vaselin och skor – och allt annat där emellan. Nedan är några tips saxade från Expressen och marathon.se.
 • Sov så mycket som möjligt veckan före loppet. Alla vanliga dödliga har svårt att sova natten före. Att fylla på med sömn innebär att du kan klara en orolig natt.
 • Försök också att ha koll på hur mycket du dricker dagarna före loppet. Är det varmt kommer mycket vätska att gå åt. Samtidigt är det många som överdriver och dricker för mycket. Fundera också på vad du vill ha efter loppet, vad du kan äta och dricka efter att ha varit ute på maratonbanan i flera timmar.
 • Under ett lopp – drick var 15:e eller 20:e minut. Och börja innan du känner att du är törstig, annars är det för sent
 • Visualisera loppet. Hur har träningen gått? Hur är vädret? Vilken tempo ska du hålla under loppet? Tänk ut en taktik och ta reda på vilka mellantider du bör ligga på.
 • Ta det lugnt i uppförsbackar vid ett långlopp. Det är lätt att slösa energi där och man tappar inte mycket i tid om man går.
 • Anpassa farten efter hur långt du ska springa. Gå inte ut för fort – det kommer du känna på slutet.
 • Packa väskan i god tid. Se till att du har energikakorna och gelerna, nummerlappen, säkerhetsnålarna, överdragskläderna och allt annat du kommer att behöva. Dubbelkolla kvällen före och pricka av grejerna på en checklista.
..och så mitt enda tips:
 • Se till att uppleva loppet för det kommer inte igen!
Annonser

4 thoughts on “sista-minuten-tipsen haglar

 1. Åh så nära att man nästan kan nudda vid starten nu. Kommer att gå fint för dig! Heja heja! (psst – någon outfit bild så man vet vad man ska spana efter?)

 2. Lycka till idag!

 3. Snorkkis: Done och TACK!! Jag kommer nog inte att se dig dock.. Kommer att vara inne i min egen bubbla så bli inte less om jag inte hejar tillbaka. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s