fullfartframat.se

magnetiska mål

2 kommentarer

Renata Chlumska pratar om magnetiska mål – målbilder som är starkt förknippade med en känsla. För henne var slussportarna i Seattle en sådan magnetisk målbild under Around America Adventure. Att visualisera målet gör resan enklare – ett steg, paddeltag eller cykeltramp närmare målet. Renata pratar också om vikten av förberedelser och tilltro till sig själv och sin förmåga. Underskatta inte dig själv – inget är omöjligt. 

Jag visualiserar målsnören, publikens jubel och kranskullor. Nej då. Just nu känns min maratondebut väldigt långt borta – men mer om det i ett annat inlägg. Tillbaka till Renata – världens mesta äventyrerska (enligt henne själv då).

Under 439 dagar tog hon sig runt ”the lower 48 states” i USA. En resa med kanot och cykel som landade på 18400 kilometer. Under en annan resa klättrade hon upp på Mount Everest – 8850 meter. Och under en tredje så klättrade hon över 8000 meter – utan syrgas. Imponerande siffror. Imponerande resor. Nästa resa blir ut i rymden.

Jag är imponerad. Hennes positiva attityd och tro på sig själv smittar verkligen av sig och man ställer sig själv frågan ”Varför inte?”. ”Hur svårt kan det vara?”. USA-turen krävde fem års förberedelser, men det går. Bara man vill.

En kvinna på cykel – fine. En kvinna på cykel med en kajak på släp – fine. En kvinna på cykel med kajak på släp i öknen – eh?

Imponerande och inspirerande. (ursäkta den dåliga bildkvaliteten)

På toppen – bokstavligen.

Tack till Primus och Brunton för en trevlig kväll i Observatoriemuseet. Tack också för rundvandringen i Observatoriet och möjligheten att titta på stjärnorna.

 

Annonser

2 thoughts on “magnetiska mål

  1. Pingback: Renata Chlumska & Brunton & Primus & Observatoriet | Get Out bloggar

  2. Kan inte annat än att hålla med. Det var en intressant kväll; föredraget av Renata var mycket inspirerande. Det gäller ju att skapa målbilder för sig själv – i stort och smått.

    http://vandringsman.blogspot.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s