fullfartframat.se

pole2pole

Lämna en kommentar

Före, under och efter träning är det viktigt med vätska. I varmt väder är det ännu viktigare med att hålla vätskenivåerna under kontroll. Vi är privilegierade som bara kan vrida på kranen och få friskt, rent och fräscht vatten. Förutom dricksvatten så kan vi även duscha, tvätta kläder hoc borsta tänderna i rent vatten. Den möjligheten har långt ifrån alla. Nu har Ramlösa tillsammans med Röda Korset startat ett projekt som jag vill dela med mig av.

För varje liter vatten som säljs så skänker Ramlösa en liter rent vatten till biståndsprojekt i Afrika. Det beräknas bli 60 miljoner liter rent vatten om året. Minst.

Ramlösa har även skapat en mobilapplikation som gör det möjligt för alla att bidra. Genom en GPS-funktion i applikationen bidrar du med rent vatten till världen – varje gång du rör på dig! För varenda kilometer du går, springer eller cyklar skänker Ramlösa en liter rent vatten till olika vattenprojekt i Afrika.

Ett par räkneexempel: om alla deltagare i Lidingöloppet använder appen samlar man in 1,2 miljoner liter rent vatten, och om alla som cyklar Vätternrundan använder appen samlar man in hela 5,4 miljoner liter rent vatten till utsatta delar av världen.

Så nästa gång du är ute och powerwalkar, springer, cyklar, paddlar, går till jobbet, skolan, affären eller hem. Slå på applikationen. Varje meter gör skillnad!   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s