fullfartframat.se

BBC11 – my story – dag 1

1 kommentar

Lite efter alla andra expressbloggare kommer mitt inlägg om helgens träningsevent. Blogger Boot Camp – ett träningsevent skapat av bloggare för bloggare och bloggläsare. Till mitt försvar så lyckades jag med konststycket att lämna kvar kameran på ett fyraårskalas som ägdre rum precis efter sista klassen på söndagen. Gissa om gräddtårtan smakade gott?

Nåja, lördagen startade med parkour/primal fitness för Patric Westerlund där vi snabbt kikade på främst hoppen i parkour innan vi gick över till att kräla som krokodiler, springa som gorillor och schimpanser, stå på huvudet samt efterlikna spindlar, tusenfotingar och jag vet inte allt.. Jag hade gärna fokuserat mer på parkourdelen eftersom jag blev hooked av inomhusvarianten för någon vecka sedan, men det var riktigt roligt att rassla omkring som en massa olika djur och det kändes i ryggen dagen efter kan jag lova! Flera muskler som man annars inte använder så flitigt hade fått visa vad de gick för och protesterade således på söndagsmorgonen.

Krkodiler? foto: jag

Hm, ja något djur var det.. men vilket? foto: Jane

Efter sedvanlig gruppfotografering och lite socialiseringslekar var det dags för en av helgens mest efterlängtade klasser: Soffans BODYCOMBAT. Tyvärr kom jag aldrig in helt i klassen då jag passade på att fixa till mina Footbalance-sulor precis i  början och missade således uppvärmningen. Inte den bästa planeringen får jag lov att erkänna. Fy på mig. Jag kände mig hela tiden en halv sekund efter och fick aldrig till kombinationerna så som jag normalt gör. Oh well, Soffan var briljant som instruktör och förmedlade ren och sann träningsglädje. Tror att jag tametusan får ta ett till varv via Sportlife och köra lite mer.

Soff: får man komma och snyltgästa ett pass?

Nilla får sina tassar omsulade av Footbalance. foto: jag

I sann Mästarnas Mästare-anda så var fanns det möjlighet att, under lunchen, utmana både sig själv och andra i plankan, jägarvila, dips och armhävningar. Jägarvilan vet jag att jag skulle ha haft en rimlig chans på, men valde ändå att agera hejaklack och fotograf. Vinnartiden på jägarvilan blev över sex minuter, men det resultat som imponerade mest på mig var Eva (?) som regerade i plankan med över åtta minuter. Det ni!

Grym tjej att hålla en så snygg och spikrak planka i över åtta minuter. Respekt! foto: jag

Dipstävling – så många godkända dips som möjligt under en minut. foto: jag

Armhävningar och taktiksnack. foto: jag

Efter lunchen var det äntligen dags för mig att röra ordentligt på benen. Spinning för Adde Glennfalk. Det kändes som evigheter sedan jag trampade runt och i sanningens namn så var det nog tyvärr så. Adde bjöd på en timme av ren spinning high och det var med skakiga ben jag kravlade av cykeln efter en timme. Tack tack! Superskoj och galet skönt pass! Gillar’t.

Adde är en instruktör med skön stil. Aj lajk. foto: jag

Trots att det var självaste Superwoman aka MarathonMia som höll i bootcamp/NMT-passet hade jag ändå valt att testa på självförsvarsklassen med coola Jo Hall. Klassen var informativ och utbildande – men kanske inte så mycket träning. Vi lärde oss en massa knep att ta till i situationer som man önskar att man inte behövde hamna i och det gavs även möjlighet att utöva dem i en snällare light-variant än den som man annars skulle använda en mörk natt längs blåa linjen.

Remember: Move way from the thumb! foto: jag

Det var med trötta, men nöjda, steg man släpade sig (och en fet goodiebag) hem efter en dag av träningsglädje, svett, skratt och kramar. Alltid lika roligt att träffa alla dessa underbara, härliga, vackra, starka och energifyllda människor. Vissa vänner som man ser ofta, andra som man ser mer sällan och de som man normalt bara läser om.

Ni är alla sparka-rumpa!

Annonser

En tanke på “BBC11 – my story – dag 1

  1. Härligt att träffa dig i helgen 🙂 Ser ut som att du fick en skön träningsdos.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s