fullfartframat.se

rör på er!

3 kommentarer

Rubriken i sig kanske inte direkt har någon inverkan på mina läsare eftersom de flesta redan är inbitna träningsmänniskor och inte behöver en uppmaning om att röra på sig mer – snarare en uppmaning om att även ta det lugnt mellan varven!

Däremot så har till exempel Friskis och Svettis slagit på den stora trumman och nu bestämt sig (igen?) att få fler stockholmare i rörelse. Folkrörelse. Resenärer i kollektivtrafiken kunde imorse se en helsidesannons i Metro från F&S med deras uppmaning om rörelse och deras strävan att få minst 50 000 stockholmare att börja röra på sig.

Bra att de anstränger sig, men ska det verkligen behövas helsidesannonser i Metro? Är det inte bara att stiga av bussen en hållplats tidigare, att ta trapporna istället för hissen, att ta en extra tur runt kvarteret när man går ut med soporna, att ta en lunchpromenad..?

Nej, tyvärr inte. Många gör det, men alltför många rör sig på tok för lite för sitt eget bästa. Gör er själva en ordentlig tjänst och rör på er!

Ni kan inget annat än vinna på det!!

Annonser

3 thoughts on “rör på er!

  1. Sist jag var i Sthlm, hos mina föräldrar på Söder, så såg jag att F&S hade en ”intervallpromenad” – skyltar som berättade var proemanden började och när tempot skulle ökas och sänkas (detta var på Ringvägen, nere vid Zinken).. Den tyckte jag var himla bra!

  2. Får man vara elak och säga att de som behöver dessa extra minuter är de motionärer som har nyårslöften om att träna mer, skaffar gymkort och använder det i högst en månad och sedan slutar då det inte blir snabba resultat? Jag tror mer på att de som köper ett gymkort ska få träffa en coach som hjälper till att sätta långsiktiga mål och gör denna person medveten om att det tar lång tid och det är inte lätt i början.
    Ser det hela tiden och blir så ledsen för deras skull, de vill men utan långsiktiga mål och utan backup är det så lätt att bara fastna i soffan och skjuta upp träningspasset…

  3. @pernilla: Vilken bra ide! Den har jag inte sett faktiskt, men kan vara värd att kolla upp!

    @elin: Ja, det får man! Jag ser det också. Jan-mars är det tokkknökat på gymmen och alla klasser har helt galna väntelistor, men sedan minskar det igen när folk tröttnat. Brist på snabba resultat och avsaknad av motivation är helt avgörande! De börjar så energiskt men tröttnar tyvärr alltför snabbt. Det finns inga quick fixes, men det som tar tid att bygga upp ger också resultat länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s