fullfartframat.se

friskvård på jobbet

3 kommentarer

Ni som jobbar, vilken typ av friskvård erbjuds på ert arbete?

Rabatt på gymkort, gemensamma aktiviteter eller kanske något annat? Vi får den sedvanliga friskvårdspengen (även om den inte är så mycket som man kunde önska), har möjlighet till massage varannan vecka, tillgång till massagestol och ett litet gym (med cyklar, löpband och några maskiner) samt att de nu har infört möjligheten att få köpa en cykel.. Du ”avbetalar” med din friskvårdspeng och behöver således inte betala ur egen ficka (om du inte redan använt friskvårdspengen dvs). Fiffig idé!

På det hela är jag ganska nöjd med vad som erbjuds och tycker det är synd att inte fler utnyttjar dessa aktiviteter och möjligheter.

Hur ser det ut på ert företag/organisation?

Glömde lägga till att vi har en friskvårdstimme per vecka också.. När allt kommer omkring så har vi nog det ganska bra.. Synd att inte alla företag/organisationer har samma möjligheter – men du!! Du har kanske möjlighet att påverka de som bestämmer om detta? Maila, ring, ta upp saken på ett möte!

Annonser

3 thoughts on “friskvård på jobbet

  1. Hmm, du är lite botskämd… Själv får vi riskvårdspeng upp till 2000 skall täcka ca 50% av kostnaden…

    Massage vore en bra ide, men det får man ta ur egenficka =(

  2. Jobbar inom Landstinget och där jag jobbar har man tagit bort friskvårdstimmen (det var en timme i veckan tidigare som var öronmärkt för träning). Där jag jobbar får vi 200 kronor/termin i bidrag till gymkort eller så betalar arbetsgivaren dessa pengar till sjukhusets egna gym.. Själv tycker jag att detta bidrag kronor är löjligt litet så jag plockar inte ens ut dessa pengar.

    Ha en bra dag!

  3. Ghosthack: Men ni har betydligt högre friskvårdspeng!! Får inte ni nån % på SATS också?

    Pernilla: Man kan tycka att den summan är lite väl låg faktiskt. Det räcker ju inte till någonting! Synd att så många drar ner på friskvärden..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s